Raket bij het gemeentehuis

Op 10 oktober stond de Spacebuzz naast het gemeentehuis. Groep-7 leerlingen van de Vijfster en scholieren van het EYE College bezochten de 18 meter hoge raket. Het programma gaat over techniek, duurzaamheid en burgerschap. Bij dit project is astronaut André Kuipers betrokken. Kinderen vertelden na de rit hoe ze de aarde willen helpen. Een van de kinderen zei: “Ik ga planeet aarde helpen door geen oorlog meer te voeren. Anders gaat onze aarde stuk.”

Energie besparen

Capellenaren konden meedoen aan bijeenkomsten over energie besparen in huis. Er was gratis energieadvies van energiecoaches. Ook was er een Inkoopactie XXL voor isolatie en warmtepompen. Heeft u dit gemist? Kijk in ons bericht ‘U kunt nog meedoen aan de inkoopactie’ hoe u meedoet. Bewoners werden ook bijgepraat over duurzame energieplannen in hun wijk.

Groenere tuinen

Onder leiding van verschillende tuinontwerpers leerden Capellenaren hun tuin groener te maken. Dit zorgde voor mooie ontwerpen van groenere, gezellige en levendige tuinen. Wilt u nog tips voor een groenere tuin? Lees ons bericht ‘Tuinschetsavond maakt Capellenaren enthousiast voor een groenere tuin’ voor deze tips.

Op de duurzaamheidsmarkt kregen bezoekers informatie over isoleren, het Repair Café, groene daken en meer. Ze gingen naar huis met biologische bloembollen of onderzetters van Capels hout.

Plezier en gelijk leren

Er was ook ruimte voor plezier. Zoals de vrolijke opera ‘Plastic Party’ op muziek van Mozart. Op vrijdagmiddag konden kinderen meedoen aan de escapebox ‘Help de fabriek is verstopt!’ bij de waterzuivering (AWZI).

Al met al was het een geslaagde week. Een stap dichterbij een groen en duurzaam Capelle aan den IJssel!