Alles wat u in de herfst plant, settelt zich voor de winter. Planten gaan in winterrust zodra ze hun blad verliezen. Hierdoor komen ze in de lente sterker terug. Wortels van nieuwe planten hebben de tijd om zich te ontwikkelen en de grond kan zich aan de wortels hechten. Een goede basis voor de groei van de planten die in het vroege voorjaar al kan beginnen. Zo heeft u sneller plezier van een groene en bloeiende tuin.

Een bloeiende lente plant u in de herfst

Als u planten in de herfst in de tuin zet, dan heeft u er ook in het najaar plezier van. Herfstasters, besheesters en siergrassen bloeien dan volop. Een volwassen klimop bloeit ook in oktober. De klimop helpt dieren om te overwinteren én in het voorjaar hebben vogels en insecten er plezier van. Het najaar is dit hét moment om bloembollen te planten, zodat in het voorjaar de bloemen bloeien. Wacht wel met het planten van vorstgevoelige planten of planten die gevoelig zijn voor een natte bodem tot het voorjaar. Plant u planten vroeg in het najaar? Zorg dan wel voor een goede bemesting.

Laat de herfst helpen met water geven

In de herfst droogt een nieuwe plant minder snel uit. Door de langere nachten en het vochtige, regenachtige weer hoeft u de plant minder water te geven dan in de zomer. Ook geeft de warme nazomergrond de plant een goede start. Is het toch langere tijd droog? Bodembedekkers houden de grond koel en vochtig. Voorkom dat nieuwe planten uitdrogen door ze regelmatig water te geven. ’s Morgens vroeg of ’s avonds laat. U maakt de planten sterker als u ze af en toe veel water geeft in plaats van elke dag een beetje.

Plant u mee?