U kunt nu zelf een aanvraag doen op www.noodfondsenergie.nl. Ook als u al de energietoeslag 2023 kreeg. Lukt het niet zelf een aanvraag te doen? Ga dan naar een wijkwinkel bij u in de buurt.
Wat is het Noodfonds Energie?
Is uw inkomen niet hoog? En betaalt u wel veel voor energie? Dan kan het Noodfonds Energie helpen. U kunt voor 6 maanden een lagere energierekening krijgen.
Hoe werkt het?
Het Noodfonds Energie helpt bij een deel van uw rekening voor gas, elektriciteit en warmte. Ze kijken naar hoeveel u verdient en hoe hoog uw energierekening is. Krijgt u een bijdrage? Dan verlaagt uw energieleverancier uw energierekening.
Wie kan het aanvragen?
|
Wat kunt u voorbereiden?
Denkt u dat u kans maakt op hulp van het Noodfonds Energie? Dit heeft u nodig om een aanvraag te doen. Verzamel de gegevens als u een aanvraag doet. Of neem de gegevens mee naar de wijkwinkel. Kijk hier voor de adressen en openingstijden.
- Een e-mailadres en telefoonnummer, een mobiele telefoon en/of laptop (de aanvraag is digitaal).
- DigiD van alle personen van wie het inkomen meetelt in het huishouden. (Het inkomen van alle volwassen personen in uw huishouden telt mee. Zijn er mensen in het huishouden 23 jaar of ouder, dan tellen hun inkomens mee. Geen personen van 23 jaar of ouder? Dan tellen de inkomens mee van iedereen vanaf 18 jaar.
- Uw energiegegevens (Energiecontract op naam van een persoon uit het huishouden):
- De naam en het klantnummer van uw energieleverancier
- Het bedrag dat u afgelopen maand betaalde aan uw energieleverancier (dat kunt u vinden op uw bankafschrift of op uw energierekening)
- Uw adviestermijnbedrag (dat kunt u vinden in de “mijn omgeving” van uw energieleverancier)
Heeft u nog geen DigiD?
Heeft u of andere volwassenen in uw huishouden geen DigiD? Dan moet u eerst een DigiD aanvragen. Let op: Een DigiD aanvragen duurt 3 werkdagen. U kunt uw DigiD aanvragen via de website www.DigiD.nl Lukt een DigiD aanvragen u niet zelf. Ook hierbij kunnen de medewerkers in de wijkwinkels u helpen. Of ga naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek aan het Stadsplein.