De Spacebuzz is een educatief programma dat gaat over de aarde. Er is aandacht voor techniek, duurzaamheid en burgerschap. Bij het project is astronaut André Kuipers betrokken. Het programma wil kinderen wereldwijd een nieuwe kijk op de aarde geven en hen bewust maken van hun rol als ‘ambassadeurs van planeet aarde’. Met behulp van technologieën als virtual en augmented reality reizen de kinderen in de raket naar de ruimte. Daar zien ze de aarde vanuit het heelal.

Boek een trip in de Spacebuzz

De Spacebuzz is niet zomaar te bezoeken, maar een aantal jongeren van 6 tot en met 18 jaar kan een ruimteritje boeken. Is uw kind een verandermaker van de toekomst? En heeft uw kind altijd al een ruimtereis willen ervaren? Meld ze dan nu aan voor een virtuele rit in de Spacebuzz van André Kuipers op donderdag 10 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur.

Mail voor maandagavond 7 oktober naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl. Zet in het onderwerp ‘Boek een trip in de Spacebuzz’. Op dinsdag 8 oktober hoort u of de boeking gelukt is. Let op: kinderen onder de 14 jaar moeten een begeleider meenemen. Kinderen onder de 6 jaar mogen helaas niet in de Spacebuzz.

Kijk wat er nog meer te doen tijdens de Week van de Duurzaamheid