1. Wie of wat is Sobolt?

“Sobolt is een bedrijf gevestigd in hartje Rotterdam. Met een energiek team hebben we de afgelopen jaren al meer dan 100.000 mensen geholpen met het besparen van energie. In Capelle aan den IJssel komt u vooral Wilfred en Jeroen tegen. Wilfred is een fijne energieadviseur, Jeroen de projectleider. We werken samen met de gemeente om dit mogelijk te maken voor Capellenaren.”

2. Wat gaan jullie betekenen voor de inwoners van Capelle?

“Wij willen verduurzamers helpen. Ofwel: dat het bewoners lukt goede keuzes te maken. Aanmelden gaat via de website voor een adviesgesprek en voor een doorverwijzing naar een installateur. Dit is het startpunt om aan de slag te gaan met isolatiemaatregelen, isolatieglas of bijvoorbeeld een hybride warmtepomp. Meld u aan via de website en krijg een scherpe aanbieding bij een geselecteerde installateur! Sobolt helpt graag om subsidie te krijgen; als die er is dan natuurlijk. Lukt het even niet? Dan helpt de helpdesk u graag verder. Samen komen we er bijna altijd wel uit.”

3. Wat kan de Capellenaar van jullie verwachten?

“Alle Capellenaren zijn welkom bij de Inkoopactie op 8 oktober in het gemeentehuis. Dat gaat over vloerisolatie, isolatieglas, en hybride warmtepompen. U kunt dan met korting aan de slag voor het verbeteren van uw huis, met een geselecteerde installateur. Tevens bieden wij een ISDE-helpdesk aan. Alle Capellenaren kunnen hulp krijgen bij het aanvragen van de ISDE-subsidie.
Daarnaast is er subsidie van het Capels Isolatie Plan. Is uw woning van 1950 tot 1969 en is de WOZ lager dan € 336.000 (peildatum 2022)? Dan kunt u meedoen. Ook komt een energieadviseur op bezoek die samen met jou een plan maakt voor het verbeteren van uw woning. Uiteraard doet die dat op basis van uw woning en behoeften. Uiteindelijk bepaalt uzelf.”

4. Hoe gaat de Capellenaar dit ervaren?

“Meestal positief. Natuurlijk heeft niet iedereen zin in gedoe aan het huis. Of het geld om (mee) te investeren. Wij staan in ieder geval klaar om te helpen waar het wel gewenst is. De inkoopactie, het Capels Isolatie Plan, en de energieadviseurs plus de helpdesk zijn er echt om Capellenaren verder te helpen met het besparen van energie. Uw huis verbeteren is best een ingewikkeld proces, dus de gemeente en Sobolt werken samen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. We kunnen niet toveren, wel ons best doen!”

5. Hoeveel gemeentes hebben jullie al bijgestaan?

“Wij hebben in meer dan 100 gemeenten geholpen met verschillende programma’s de afgelopen acht jaar. Dat gaat van het helpen van een bewoner met energieadvies of bij een subsidie aanvraag. En soms met slimme advieskaarten om te kijken hoeveel zonnepanelen er op de daken passen in de gemeente.”

6. Waarin onderscheidt Sobolt zich ten opzichte van andere partijen?

“Dat is aan de Capellenaren om zich over uit te spreken. Wij vragen vaak feedback en krijgen gemiddeld een mooie 8,5 van deelnemers aan de verschillende programma’s.”

7. Hoe ziet een energieadvies bezoek eruit?

“Samen met de energieadviseur gaat u door de woning. De adviseur brengt de belangrijke dingen in kaart. Samen maken jullie een plan om besparingen te realiseren. Dat kunnen kleine bespaartips zijn, advies over bijvoorbeeld het type dakisolatie. Of wel of niet investeren in zonnepanelen. Na het bezoek ontvangt u een adviesrapport en uitleg zodat u later alles bij de hand hebt. Het advies is onafhankelijk en vrijblijvend, u bepaalt!”

8. Waarom biedt de gemeente dit aan?

“Energiebesparing zorgt voor minder kosten en minder uitstoot. Met geld uit Den Haag helpt de gemeente Capelle om energie te besparen de komende jaren. De energieprijzen zijn weer wat lager in 2024, maar nog steeds een forse hap uit de huishoudpot voor veel mensen. Capelle aan den IJssel heeft het Capels Isolatie Plan in het leven geroepen om mensen te helpen met het verbeteren van hun woning.”

9. Wat heeft de Capellenaar hier aan?

“Bijna niemand wil onnodig geld verspillen. Er is soms veel te besparen op de energierekening. Het ligt er alleen even aan waar u precies voor in aanmerking kom. Maar daar komt u gauw genoeg achter als u zich aanmeldt.”

10. Hoe doet u mee?

Meld u aan.
Vul in 1 minuut uw gegevens in (postcode, huisnummer) en kies de gewenste datum en tijdstip voor een energieadvies aan huis. Vul daarna uw contactgegevens in. De energieadviseur komt langs op de datum en tijd die u gekozen hebt.