Krijg op onze tuinschetsavond op woensdag 9 oktober tips, informatie en persoonlijk advies over hoe u een mooie klimaatvriendelijke tuin kunt maken. U leert hoe u zelf een tuinontwerp maakt. Ook zijn er individuele tuinschetssessies waar een expert een persoonlijk ontwerp maakt voor het vergroenen van uw tuin. U bent tussen 19.00 en 22.00 uur van harte welkom op de Gemeentewerf (Groenendijk 10). Schrijf u in voor de workshop of een tuinschetssessie. 

Programma

19.00 – 19.30 uur: Inloop en kraampjes 
19.30 – 20.30 uur: Workshop ontwerp je eigen tuin
19.30 – 20.00 uur: Tuinschetssessies ronde 1 
20.00 – 20.30 uur: Tuinschetssessies ronde 2
20.30 – 20.45 uur Pauze en kraampjes 
20.45 – 21.45 uur: Workshop ontwerp je eigen tuin
20.45 – 21.15 uur: Tuinschetssessies ronde 3
21.15 – 21.45 uur: Tuinschetssessies ronde 4
21.45 – 22.00 uur: Afronding en kraampjes 

Win informatie in bij kramen

Tijdens de inloop, pauze en na afloop kunt u enkele kraampjes bezoeken. Bijvoorbeeld van onze tuinambassadeur Bert van Trigt. Hij weet veel over het aanleggen van een groen dak op uw woning of schuur. Wilt u zelf iets doen voor vogels in uw tuin? Capellenaar Anjenneke van der Vaart, tuinvogelconsulent van de Vogelbescherming, geeft u graag tips op maat over een vogel- en natuurvriendelijke tuin. Bij de kraam van Stichting Steenbreek krijgt u meer informatie over de juiste plant op de juiste plek en de mogelijkheden voor klimaatadaptatie en het vergroenen van uw tuin.  

Workshop ontwerp uw eigen tuin

In een paar simpele stappen leert u om uw eigen tuin te ontwerpen. Een tuinontwerper en adviseur van Stichting Steenbreek helpen u daarbij. Aan deze workshop kunnen per editie maximaal tien Capellenaren meedoen.  

Meld u aan voor deze workshop

Tuinschetssessies

Bestaat uw tuin minimaal voor 50% uit stenen? Of wilt u graag dat uw tuin een klimaatvriendelijkere inrichting krijgt? Maar weet u zelf niet waar u moet beginnen? Schrijf u dan in voor een tuinschetssessie bij een ecologische tuinontwerper. Voor elk individueel ontwerp wordt 30 minuten de tijd genomen. Bereid u voor om een zo goed mogelijk advies te krijgen. Zo geeft u de tuinontwerper een goed beeld uw tuin. Denk aan foto’s, afmetingen, een schets van de situatie en ideeën wat u erin wilt verwerken. Er is plek voor maximaal zestien individuele tuinenontwerpen. 

Schrijf u in voor een individuele tuinschetssessie