De drie bijeenkomsten op dinsdag 8 oktober werden goed bezocht. In november organiseren we nog zo’n avond vol informatie. In meerdere zalen in het gemeentehuis kon men binnenlopen voor informatie over de collectieve inkoopactie, isoleren, ventileren, subsidies, de rentekorting op de energiebespaarlening en het Capels Isolatie Plan. Ronald Bal komt voor informatie over de hybride warmtepomp: “Vorig jaar profiteerde ik van de glasactie. Nu kom ik hier voor informatie over de volgende stappen.”

Comfort blijkt de belangrijkste reden om de informatiebijeenkomst bij te wonen. Wim Bosman: “Ik heb koude voeten, dus ik kom hier voor de vloerisolatie. Een schuifpui met HR-glas staat al in de planning voor de komende weken.” Ook Paul Terpstra heeft het koud. “Het tocht bij ons in huis. Zelfs de visite zegt het en we zitten met koude handen televisie te kijken. Ik wil graag een warme huiskamer. Dus ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn voor triple glas.”

Vragen

Na een korte algemene presentatie konden bezoekers in gesprek met de meewerkende bedrijven die zorgen voor vloerisolatie, isolatieglas en de hybride warmtepompen. Vragen als:
Waar komt de hybride warmtepomp te staan, met welke merken werken jullie, maakt een warmtepomp veel geluid, heb ik zonnepanelen nodig? Wat kost het is natuurlijk vraag 1. En bij vloerisolatie: hoe werkt het? Wat is de toegevoegde waarde van isolatie glas?

De algemene presentatie was in handen van Jeroen van Zwieten van Sobolt. Hij zegt: “Isolatie is de nooit-spijt-van maatregel. Het levert sowieso energiebesparing op.” Hij kan de aanwezigen alvast vertellen: in het voorjaar komt er nog een Inkoopactie voor spouwisolatie en zonnepanelen.

Wat houdt de inkoopactie in?

Samen met Sobolt uit Rotterdam bieden wij grote verduurzamingsmaatregelen aan: vloerisolatie, isolatie glas en hybride warmtepompen. Het streven is om een collectieve korting van 5% à 10% te kunnen bieden. De actie is voor huiseigenaren met een grondgebonden woning. Sobolt ontzorgt u van A tot Z. U krijgt hulp bij het uitkiezen van de beste maatregelen. Voor vragen kunt u altijd terecht. Ook krijgt u hulp bij het aanvragen van alle mogelijke subsidies. “Er zullen misschien partijen zijn die met een lagere prijs komen. Maar vaak moet u dan veel zelf regelen”, vertelt Jeroen van Zwieten. “Een groot pluspunt is dat wij u helpen met het aanvragen van subsidies. Dat vinden mensen toch wel vaak gedoe.”

Hoe werkt de inkoopactie?

1. Meld u aan op de website Energieklus
2. Kies de maatregel waar u in geïnteresseerd bent.
3. Vul uw adres en contactgegevens in.
4. De installatiepartner neemt contact met u op om te bekijken wat u nodig hebt, en maakt een offerte.
5. U kiest of u aan de slag wilt, de partner installeert het vakkundig.
6. U krijgt als Capellenaar korting.
7. Na installatie vraagt u ISDE subsidie aan en eventueel subsidie van het Capels Isolatie Plan. Hulp nodig? Dat kan ook.
8. U bespaart nu elke maand geld op uw energierekening!

Lukt het niet om een afspraak te maken? Neem contact op met de klantenservice via service@energieklus.nl of bel/WhatsApp met 010- 899 55 10.