Gemeente Capelle aan den IJssel heeft een gebied van vijftien vierkante kilometer om haar ambities te realiseren. De omgevingsagenda gaat over de toekomst van Capelle en bevat de lange termijn plannen voor onze gemeente. Het geeft antwoord op vragen zoals: Waar gaan we aan de slag? Waarom? En wanneer? We zetten dus acties en activiteiten in specifieke gebieden centraal, en bepalen daar een periode voor. Hiermee werken we toe naar het toekomstbeeld van onze stadsvisie, namelijk een dorpser, groener en stadser Capelle.

In het ‘toetsingskader hoogbouw’ staat hoe de stad efficiënt met (beperkte) ruimte om wil gaan en hoe hoogbouw van meerwaarde kan zijn in Capelle.

Inzage voor inwoners

Tot en met 25 september liggen de omgevingsagenda en toetsingskader hoogbouw ter inzage. Dit betekent dat bewoners tijdens deze periode de documenten online of in het gemeentehuis kunnen lezen en hierop kunnen reageren. Dit kan in het gemeentehuis, of online. Ook is het mogelijk om tussen 16 en 18 september persoonlijk in gesprek te gaan bij de gemeente. Wilt u meer informatie: mail naar omgevingsagenda@capelleaandenijssel.nl of bel 14010

Wat gebeurt er met de suggesties van inwoners?

Alle opmerkingen komen in een document. Ze kunnen ervoor zorgen dat iets in de plannen wordt aangepast. Ook kan iets verduidelijkt worden of er worden vragen beantwoord.

In december stelt de gemeenteraad de omgevingsagenda en het toetsingskader hoogbouw vast. Deze worden daarna weer ter inzage gelegd, waarna Capellenaren eventueel nog bezwaar kunnen maken.