Een hoekhuis uit 1964, in de wijk Middelwatering. Toen Nick en zijn vrouw Stefanie het in 2020 kochten, moest er nog wel het een en ander aan gebeuren. “Het was verouderd. Gedeeltelijk was er HR++ glas geplaatst. De kozijnen zijn nog van hout.” Extra isolatie was dus welkom. Want door een woning te isoleren, voelt het binnen warmer aan en hoeft er minder te verwarmd te worden. Daardoor wordt de energierekening lager. Nick ging zich erin verdiepen en stuitte afgelopen herfst op het CIP. “Ik kwam deze extra subsidie speciaal voor Capellaneren met een oudere woning tegen op internet. Ik dacht: dat is handig.”

Isoleren is eenvoudige ingreep

Na zijn aanvraag in november 2024 kwam er al snel een adviseur van Sobolt langs. Sobolt ondersteunt bij de uitvoering van het CIP. Zij helpen Capellenaren met advies en subsidieaanvraag. Nick: “De adviseur maakte een rapport op met maatregelen die we kunnen nemen. Isoleren dus. Isolatieglas voor het hele huis stellen we nog even uit. Maar de vloer, het dak en de spouwmuur wilden we laten isoleren. Dat zijn relatief eenvoudige en niet al te dure ingrepen.”

Ook nog ISDE-subsidie

In het rapport stonden ook bedrijven genoemd. Nick: “Voor de vloer en het dak had ik zelf al bedrijven gezocht. Aardige mensen, echte toppers en ook voor een goede prijs. Die klus is inmiddels geklaard. De spouwmuur gaat een bedrijf doen dat is aangeraden door Sobolt.”

Zonder subsidie zou alles bij elkaar € 7800,- gekost hebben. Met de subsidie van het CIP en de ISDE-subsidie van de overheid betaalt Nick slechts € 2400,-! “Ja, dat scheelt veel. Ik ben er ook echt blij mee. We zijn een jong gezin, de tweede is op komst en we zijn nog lang niet klaar met dit huis.”

Ook gebruik maken van het CIP?

Kijk of uw woning aan de voorwaarden voldoet en meld u aan voor een energiecheck.