Klimaatburgemeesters geven het goede voorbeeld aan buren, de wijk, verenigingen of collega’s. Het is iemand die zelf klimaatbewust leeft en zich inzet om anderen dat ook te laten doen. Want impact maken doe je niet alleen. Met activiteiten of initiatieven laten ze zien hoe je in beweging komt voor het klimaat. Voorbeelden van eerdere initiatieven zijn het opzetten van een kledingruil, het vergroenen van de straat, het delen van ervaringen over duurzaam reizen en eten of het met elkaar inkopen van zonnepanelen. Doe ideeën op via de verhalen van andere klimaatburgemeesters.

Word de opvolger van de huidige klimaatburgemeester

In 2023 koos het ministerie van EZK Capellenaar Kees Breeman tot Klimaatburgemeester van onze stad. De Capelse groene doener heeft laten zien hoe zelf groente-, fruit- en tuinafval via een wormenhotel kan recyclen tot compost. Wilt u de opvolger van Kees Breeman worden?

Als Klimaatburgemeester deelt u uw verhaal. Of u organiseert iets in Capelle. Niet alleen volwassenen, ook jongeren kunnen zich aanmelden! Meld u en uw duurzame verhaal of activiteit aan vóór 11 oktober bij de organisatie van de Nationale Klimaatweek 2024. En misschien wordt u tijdens die week uitgeroepen als de nieuwe Capelse Klimaatburgemeester!

Nationale Klimaatweek 2024

De Nationale Klimaatweek vindt plaats van 11 tot en met 17 november. Het is een landelijk initiatief. Inwoners, bedrijven en gemeenten worden in deze week extra aangemoedigd om iets te doen voor een beter klimaat. Kijk voor meer informatie op nkw2024.nl.