Koop tweedehands spullen bij kringloopwinkels bij u in de buurt. Kleding, woonaccessoires, servies, bestek, meubels, speelgoed en nog meer. Als u iets tweedehands koopt, hoeft niets nieuws gemaakt te worden. Zo bespaart u grondstoffen, energie en afval.

Wat staat er nog op uw verlanglijstje? Kijk of ze het hebben bij een kringloopwinkel. Op Nationale Kringloopdag hebben ze daar ook nog eens leuke (kortings)acties. Dus bedenk nu alvast wat u wilt hebben én lees onze voorbereidings- en shoptips voor een bezoek aan een kringloopwinkel.

Korting stapelen bij Rataplan

Als u een bezoek brengt aan de kringloopwinkel van Rataplan, dan krijgt u 10 procent korting. Gaat u naar een tweede vestiging, dan krijgt u daar 20 procent korting op uw aankopen. Bij de derde vestiging neemt u uw items zelfs met 30 procent korting mee naar huis.

Om korting te krijgen, heeft u een stempelkaart nodig. De stempelkaarten haalt u vanaf 28 september bij de kassa’s van alle vestigingen van Rataplan. Wees er wel snel bij, want op is op. Laat bij het afrekenen de stempelkaart ook gelijk afstempelen. Zo heeft u bij uw tweede of derde bezoek aan een vestiging bewijs dat u tijdens Nationale Kringloopdag al een andere vestiging heeft bezocht.

Verzamel spullen (in een Goedbox) en krijg een kringloopcadeau ervoor terug

Verzamel voor 5 oktober spullen in huis die u via kringloopwinkel Het Goed een tweede kans wilt geven. Ruim de zolder, schuur en kasten op. Verzamel bijvoorbeeld kleding die u niet meer draagt, dat ene oude kastje, uitgelezen boeken of vazen die stof staan te vangen en geef ze af bij Het Goed. Daarvoor krijgt u een kringloopcadeau terug.

Verzamel de spullen in een doos, plastic zak óf in een Goedbox van Het Goed. Die doos vindt u bij de kassa van de kringloopwinkel en u betaalt er één keer €0,99 statiegeld voor. Als u de spullen inlevert, krijgt een nieuwe Goedbox retour.