Wethouder Sjoerd Geissler (duurzaamheid) is blij met de samenwerking. “Hiermee zetten wij een grote stap in het verduurzamen van de Capelse woningvoorraad. Met het Capels Isolatie Plan helpen wij onze inwoners. Van advies hoe het duurzamer kan tot hulp bij het aanvragen van subsidie.”

Met geld van de Rijksoverheid kan de gemeente Capelle extra subsidie geven bij het verduurzamen van woningen. Dat begint vaak met goede isolatie. Een goed geïsoleerd huis vraagt minder energie. Daardoor wordt de energierekening lager en het risico op energiearmoede minder.

Energielabel verbeteren

In drie etappes kunnen 321 woningen met een slecht energielabel mee doen aan de regeling. De eerste groep bestaat uit jaren ’50 en ’60 woningen. Groep 2 bestaat uit jaren ’70 en ’80 woningen. De derde groep bestaat uit woningen gebouwd voor 1950. Voor alle doelgroepen geldt dat de WOZ-waarde van de woning onder het gemeentelijk gemiddelde moet zitten van € 336.000 (peildatum 2022).

Wethouder Geissler: “Voor de eerste groep kunnen wij de extra subsidie aanbieden vanaf september 2024. Capellenaren met een grondgebonden koopwoning in die doelgroep kunnen tot 50% subsidie krijgen op verduurzamingsmaatregelen.”

Hulp tijdens het hele proces

Sobolt helpt de bewoners van begin tot eind. Eerst checken ze de woning. Daarna volgt advies op maat. Bewoners krijgen hulp bij het aanvragen van offertes bij aannemers. Na de uitvoering is er nazorg: is alles goed verlopen, moet er iets hersteld worden? Giel Janssen van Sobolt: “Het is de komende jaren financieel slim om te verduurzamen. Voor huiseigenaren zijn er fors wat subsidies. Samen met regionale partners helpt Sobolt graag zo goed mogelijk.”

Er komt ook een helpdesk voor alle Capellenaren. Hier krijgen zij hulp bij het aanvragen van subsidies van zowel de gemeente als die van het Rijk. Sjoerd Geissler: “We willen het de mensen zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn vanuit de centrale overheid ook subsidies voor het isoleren van huizen. Hiervan kunnen mensen ook gebruik maken, bovenop de subsidie van de gemeente. Dit maakt het extra aantrekkelijk om te verduurzamen.”

Meer weten? Kijk op www.duurzaamcapelle.nl/CIP